Pertrinta bulvių sriuba
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Miltai – 2 šaukštai 2
Grietinėlė – 0,5 stiklinės 0,5
Petražolės pagal skonį –
Sviestas – 2 šaukštai 2
Bulvės – 6-7 vnt 6-7
Sultinys – 1 1
Pyragas – 200 g 200
tryniai – 2 vnt 2
Gaminimo eiga
- Svogūnas smulkiai supjaustomas, pakepinamas su sviestu, sudedamas į supjaustytas bulves, užpilama sultiniu arba pienu su vandeniu ir verdama uždengus, kol daržovės suminkštėja
- Baigiant virti, sudedami pakepinti, atskiesti miltai, pasūdoma ir išmaišoma
- Paskui pertrinama pro sietą, atskiedžiama iki reikiamo tirštumo likusiu sultiniu (arba pienu su vandeniu), užvirinama, sudedamas sviestas, užbalinama grietinėle, suplakta su kiaušinių tryniais, ir išmaišoma
- Pyragui (batonui) nupjauti plutas, supjaustyti kubeliais, apšlakstyti sviestu ir padžiovinti orkaitėje
- Patiekiant sriubą apibarstyti petražolėmis
- Atskirai patiekti skrebučius