Pertrinta bulvių sriuba

Sriubos, Bulvių patiekalai, Karšti patiekalai 0 comments

Pertrinta bulvių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Bulvių patiekalai, Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Grietinėlė0,5 stiklinės 0,5

  • Petražolės pagal skonį

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Bulvės6-7 vnt 6-7

  • Sultinys1 1

  • Pyragas200 g 200

  • tryniai2 vnt 2

Gaminimo eiga

  • Svogūnas smulkiai supjaustomas, pakepinamas su sviestu, sudedamas į supjaustytas bulves, užpilama sultiniu arba pienu su vandeniu ir verdama uždengus, kol daržovės suminkštėja
  • Baigiant virti, sudedami pakepinti, atskiesti miltai, pasūdoma ir išmaišoma
  • Paskui pertrinama pro sietą, atskiedžiama iki reikiamo tirštumo likusiu sultiniu (arba pienu su vandeniu), užvirinama, sudedamas sviestas, užbalinama grietinėle, suplakta su kiaušinių tryniais, ir išmaišoma
  • Pyragui (batonui) nupjauti plutas, supjaustyti kubeliais, apšlakstyti sviestu ir padžiovinti orkaitėje
  • Patiekiant sriubą apibarstyti petražolėmis
  • Atskirai patiekti skrebučius

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*