Pertrinta bulvių sriuba
Cooking time
35
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Porai supjaustomi ir pakepinami su riebalais
- Bulvės supjaustomos, užpilamos sultiniu, sudedami porai ir uždengus šutinama
- Sultinys turi būti išvirtas su prieskoninėmis daržovėmis, kad būtų kvapus
- Į jį sudedami pakepinti miltai, užvirinama, sudedama iššutintos pertrintos bulvės ir 15-20 minučių pavirinama nugraibant putas
- Prieš baigiant virti pasūdoma
- Paskiau sriuba įstatoma į didesnį indą su karštu vandeniu, užbalinama kiaušiniu ir pienu, įdedamas sviesto gabalėlis ir išmaišoma
- Patiekiant valgyti, į lėkštę galima dėti pakepintų porų arba riešutėliais supjaustytų atskirtai išvirtų bulvių (iš to paties recepte nurodyto kiekio) ir užbarstyti nuplikytais petražolių lapeliais
- Atskirai galima paduoti ir skrebučius
- Skrebučiams pyragas supjaustomas 1 cm kubeliais, aplaistomas sviestu ir padžiovinama orkaitėje