Pertrinta bulvių sriuba

Karšti patiekalai, Sriubos, Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai 0 comments

Pertrinta bulvių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

35

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Miltai10 g 10

  • Pienas75 g 75

  • Sviestas10 g 10

  • Porai20 g 20

  • Bulvės180 g 180

  • Žalumynai žiupsnelis

  • Sultinys350 g 350

  • Kiaušinių tryniai1/4 vnt 1/4

Gaminimo eiga

  • Porai supjaustomi ir pakepinami su riebalais
  • Bulvės supjaustomos, užpilamos sultiniu, sudedami porai ir uždengus šutinama
  • Sultinys turi būti išvirtas su prieskoninėmis daržovėmis, kad būtų kvapus
  • Į jį sudedami pakepinti miltai, užvirinama, sudedama iššutintos pertrintos bulvės ir 15-20 minučių pavirinama nugraibant putas
  • Prieš baigiant virti pasūdoma
  • Paskiau sriuba įstatoma į didesnį indą su karštu vandeniu, užbalinama kiaušiniu ir pienu, įdedamas sviesto gabalėlis ir išmaišoma
  • Patiekiant valgyti, į lėkštę galima dėti pakepintų porų arba riešutėliais supjaustytų atskirtai išvirtų bulvių (iš to paties recepte nurodyto kiekio) ir užbarstyti nuplikytais petražolių lapeliais
  • Atskirai galima paduoti ir skrebučius
  • Skrebučiams pyragas supjaustomas 1 cm kubeliais, aplaistomas sviestu ir padžiovinama orkaitėje

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*