Paukštienos paštetas

Mėsos patiekalai 0 comments

Paukštienos paštetas

0.0 from 0 votes
Course: Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Grietinėlė125 ml 125

  • Pipirai pagal skonį

  • Balta duona200 g 200

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Sviestas60 g 60

  • Pievagrybiai150 g 150

  • Konjakas20 ml 20

  • Džiūvėsėliai2 šaukštai 2

  • Lauro lapai2 vnt 2

  • Pistacijos100 g 100

  • Lašiniai500 g 500

  • Muskatas1 vnt 1

  • Viščiukų krūtinėlės1 kg 1

  • Marūnai1/2 ryšelio 1/2

Gaminimo eiga

  • Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių
  • baltą duoną supjaustyti gabalėliais ir pamerkti į grietinėlę
  • Viščiukų krūtinėles ir lašinukus smulkiai sumalti mėsmale
  • Prieskonines daržoves ir pievagrybius stambiai sukapoti ir su svogūnais patroškinti svieste
  • Atvėsinti ir sumalti mėsmale kartu su duonos ir grietinėlės mirkalu
  • Sudėti į mėsą, įmušti kiaušinius, supilti konjaką, suberti pistacijas, prieskonius ir išmaišyti, kad masė taptų vientisa
  • Dar kartą paskaninti
  • Formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais
  • Sukrėsti mėsos masę ir papuošti lauro lapeliais
  • Formą dėti į vandens vonelę
  • Kaitinti 75 minutes
  • Patiekti toje pačioje formoje arba ant padėklo, papuošus salotų lapeliais ir citrinų skiltelėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*