Paštetas su sūriu
Cooking time
2
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Petražolių lapeliai (papuošimui) –
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Pipirai pagal skonį –
Svogūnai – 1 vnt 1
Muskato riešutai – 1 vnt 1
Lašiniai – 300 g 300
Sūris – 50 g 50
kiaulės kepenys – 250 g 250
galvijų kepenys – 300 g 300
Gaminimo eiga
- Kepenys užplikomos verdančiu vandeniu ir palaikomos 1-2 valandas, 100 g
- lašinių plonai supjaustoma ir jais išklojama riebalais ištepta forma
- Likę lašiniai, kepenys, sūris ir svogūnas du kartus permalami, į masę įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai ir druska
- Masė gerai išsukama, sukrečiama į paruoštą formą ir uždengus verdama 2 valandas
- Atvėsęs formoje paštetas įmerkiamas akimirkai į verdantį vandenį ir išverčiamas į lėkštę
- Papuošiamas petražolių lapeliais