Paprikų užkandis
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Grietinėlė – 1/2 stiklinės 1/2
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Pomidorai – 4 vnt 4
Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai 4
Česnakai – 3 skiltelės 3
Raudonosios paprikos – 2 vnt 2
Brokoliai – 150 g 150
Parmezanas – 3 šaukštai 3
Muskatai žiupsnelis –
Gaminimo eiga
- Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius
- Paruoškite įdarą: brokolius 5 min
- patroškinkite grietinėlėje
- Išgriebusi nuvarvinkite ir pertrinkite per sietelį, (muškite kiaušinius, suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir išplakite elektriniu plakikliu
- Paprikas prikimškite įdaro ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje
- Kepkite 220°C karštumo orkaitėje 20 minučių
- Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas
- Minkštimą plakikliu išsukite su smulkintais česnakais, druska ir aliejumi
- Atvėsusias paprikas supjaustykite pusgriežinėliais ir išdėliokite lėkštėje
- Šalia supilkite padažą
- Tiekdama puoškite šviežių žalumynų šakelėmis