Tiesiog klasikinis keksas 🙂
Paprastasis keksas
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 125 g 125
Kiaušiniai – 5 vnt 5
Miltai – 300 g 300
Razinos – 1/2 stiklinės 1/2
Soda – 5 g 5
Sviestas – 100 g 100
Bulvių krakmolas – 100 g 100
Citrinos žievelė truputis –
Gaminimo eiga
- Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedami bulvių miltai, iki baltumo išsuktas sviestas, dalis miltų ir nuplautos bei nusausintos razinos
- Išmaišius dedami išplakti baltymai, su soda sumaišyti likusieji miltai ir citrinos žievelė
- Atsargiai išmaišyta tešla pilama į kekso formą (ne daugiau nei 2/3 jos tūrio) ir kepama vidutinio karštumo krosnyje apie valandą
- Išimtas iš krosnies keksas praaušinamas formoje
- Vėliau šonu išverčiamas ant minkšto patiesalo
paprastas ir skanus keksas