Padažas makaronams "Bolognese"

Padažai 0 comments

Padažas makaronams "Bolognese"

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1 šaukštelis 1

  • Pienas1 puodelis 1

  • Morkos1 vnt 1

  • Malta mėsa800-900 g 800-900

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Sviestas4 šaukštai 4

  • Juodieji pipirai1/2 šaukštelio 1/2

  • Česnakai4 skiltelės 4

  • Konservuoti pomidorai750-800 g 750-800

  • Salierų stiebai1 vnt 1

  • Alyvų aliejus3 šaukštai 3

  • Jautienos sultinys250-300 g 250-300

  • Raudonieji pipirai1/2 šaukštelio 1/2

  • Sausas baltas vynas1 puodelis 1

  • šalavijai5 šaukšteliai 5

  • Muskatai1/4 šaukštelio 1/4

  • Bekonas100-120 g 100-120

  • Raudonėlis1 šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Dideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, iki sviestas prades putoti
  • Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną
  • Svogūnus kepkite kol jie taps permatomi (apie 8-10 minučių)
  • Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus
  • Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą
  • Sudėtą maltą mėsą kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą
  • Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį
  • Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos
  • Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muškatą
  • Palikite troškintis apie 20 minučių
  • Sudėkite susmulkintus pomidorus ir, padidinę ugnį, užvirkite
  • Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios
  • Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų
  • Pieną supilkite likus 5-10 minučių iki patiekimo

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*