Padažas makaronams "Bolognese"
Cooking time
2
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1 šaukštelis 1
Pienas – 1 puodelis 1
Morkos – 1 vnt 1
Malta mėsa – 800-900 g 800-900
Svogūnai – 1 vnt 1
Sviestas – 4 šaukštai 4
Juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio 1/2
Česnakai – 4 skiltelės 4
Konservuoti pomidorai – 750-800 g 750-800
Salierų stiebai – 1 vnt 1
Alyvų aliejus – 3 šaukštai 3
Jautienos sultinys – 250-300 g 250-300
Raudonieji pipirai – 1/2 šaukštelio 1/2
Sausas baltas vynas – 1 puodelis 1
šalavijai – 5 šaukšteliai 5
Muskatai – 1/4 šaukštelio 1/4
Bekonas – 100-120 g 100-120
Raudonėlis – 1 šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Dideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, iki sviestas prades putoti
- Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną
- Svogūnus kepkite kol jie taps permatomi (apie 8-10 minučių)
- Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus
- Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą
- Sudėtą maltą mėsą kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą
- Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį
- Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos
- Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muškatą
- Palikite troškintis apie 20 minučių
- Sudėkite susmulkintus pomidorus ir, padidinę ugnį, užvirkite
- Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios
- Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų
- Pieną supilkite likus 5-10 minučių iki patiekimo