Orkaitėje troškinta žuvis
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Petražolės – 1-2 šaukšteliai 1-2
Krapai žiupsnelis –
Sviestas – 2 šaukštai 2
Grybai – 2 saujos 2
Bulvės – 2-3 vnt 2-3
Žuvies filė – 800 g 800
Baltas vynas – 1/2 stiklinės 1/2
Citrinos – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais
- Žuvies filė nereikia smulkinti
- Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais
- Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlankstyti folijos kraštus ir kepti gerą pusvalandį
- Tiekiant keptą žuvį apibarstyti krapais bei petražolėmis
- Kai kepa žuvis, išvirti šviežias bulves, nukošti, pabarstyti krapais bei pavolioti svieste