Orkaitėje troškinta žuvis

Žuvies patiekalai, Karšti patiekalai 0 comments

Šviežios žuvies filė su grybais. Orkaitėje kepta su citrinomis, vynu ir krapais. Taip pat su virtomis bulvėmis, kurios pagardintos sviestu.

Orkaitėje troškinta žuvis

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Baltas vynas1/2 stiklinės 1/2

  • Bulvės2-3 vnt 2-3

  • Citrinos1 vnt 1

  • Druska: pagal skonį

  • Grybai2 saujos 2

  • Krapai: žiupsnelis

  • Petražolės1-2 šaukšteliai 1-2

  • Pipirai: pagal skonį

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Žuvies filė800 g 800

Gaminimo eiga

  • Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais.
  • Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais.
  • Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlankstyti folijos kraštus ir kepti gerą pusvalandį.
  • Tiekiant keptą žuvį apibarstyti krapais bei petražolėmis.
  • Kai kepa žuvis, išvirti šviežias bulves, nukošti, pabarstyti krapais bei pavolioti svieste.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*