Lengvai pagaminamas tortas, kurio nereikia kepti, bet skonis – tai galima apsilaižyti pirštus ;).
Obuolių tortas su varške
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 100 g 100
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Citrina – 1 vnt 1
Obuoliai – 1/2 kg 1/2
Riešutai – 100 g 100
Sviestas – 100 g 100
Sausainiai – 400 g 400
varškė (su razinomis) 300 g. –
vaflis – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Obuoliai nulupami, supjaustomi plonomis skiltelėmis ir pavirinami parūgštintame ir pasaldintame vandenyje
- Skilteles išgriebus, nuvarvinamas skystis
- Cukrus, sviestas, tryniai, varškė, riešutai ir sutrinti sausainiai (iš pakelių) sumaišomi, įspaudžiama citrinos sulčių, įberiama nutarkuotos citrinos žievelės
- Į torto formą įdedamas vaflis, o ant jo sukrečiama pusė masės
- Išdėliojus obuolių skilteles, sukrečiama likusi masė
- Tortas papuošiamas trintais sausainiais, kapotais riešutais ir obuolių skiltelėmis