Obuolių tortas

Tortai 1 comment

Obuolių tortas

2.0 from 1 vote
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo2 šaukštai 2

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Miltai300 g 300

  • Obuoliai4 vnt 4

  • Sviestas225 g 225

  • Cukraus pudra100 g 100

  • Riebalai (skardai ištepti)

Gaminimo eiga

  • Iš sviesto, miltų, 40g cukraus pudros suminkyti tešlą, įvynioti į foliją ir bent pusvalandžiui padėti šaltai
  • Per tą laiką nulupti obuolius, išpjauti sėklas ir supjaustyti bent pusės centimetro storio riekelėmis
  • Žiupsnelį druskos ir 60g cukraus pudros sumaišyti ir šiame mišinyje apvolioti obuolius
  • Tešlą padalyti į dvi dalis
  • Vieną tešlos dalį iškočioti apskritu blynu, kloti į riebalais išteptą torto formą
  • Ant jos gražiai sudėlioti paruoštas obuolių skilteles
  • Likusią tešlą iškočioti ir supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis
  • Jas kloti ant įdaro taip, kad atrodytų kaip grotelės
  • Su vandeniu suplaktą kiaušinį tepti ant tešlos juostelių
  • Kepti tortą vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą
  • Ataušusį kepinį apibarstyti cukraus pudra

One Comment

  1. Anonimas

    trapus,lengvai padaromas,norejos truputi pakilesnio

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*