Vengriška obuolių sriuba
Obuolių sriuba
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 60-100 g 60-100
Vanduo – 700 g 700
Miltai – 50 g 50
Grietinėlė – 100 g 100
Pienas – 700 g 700
Citrinų sultys – 1/2 citrinos 1/2
Obuoliai – 750 g 750
Baltasis vynas – 50 g 50
Cinamono lazdelės – 5 cm 5
Gaminimo eiga
- Cukraus dedame priklausomai nuo obuolių rūgštumo
- Obuolius nulupti, supjaustyti 1 cm kubeliais, sudėti į puodą su cukrumi ir įpilti vandens
- Virti, kol obuoliai suminkštės
- Tada supilti vyną, pieną, įdėti cinamono lazdelę
- Į dubenį suberti miltus, atskiesti grietinėle, šitą mišinį supilti į karštą sriubą
- Virti, kol sriuba sutirštės
- Nukelti puodą nuo ugnies
- Palaukti kol praauš ir dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms
- Tiekti šaltą