Obuolių pyragas

Desertai, saldumynai, Įvairūs desertai, Pyragai 0 comments

Obuolių pyragas, kuris kepamas be miltų :). Puikiai dera su jogurtu arba ledais 😉

Obuolių pyragas

0.0 from 0 votes
Course: Desertai, saldumynai, Įvairūs desertai, PyragaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Medus1 šaukštas 1

  • Obuoliai800 g 800

  • Sviestas50 g 50

  • Cinamonas1 šaukštelis 1

  • Apelsinas1 vnt 1

  • Migdolai25 g 25

  • Avižiniai dribsniai140 g 140

  • Kardamonas pagal skonį

  • Sezamo sėklos1 šaukštas 1

  • rudas cukrus1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Į indą sudėkite sezamo sėklas, avižinius dribsnius, kapotus migdolus ir cinamoną
  • Keptuvėje išlydykite sviestą su kupinu šaukštu medaus ir šią masę supilkite į sausą mišinį
  • Leiskite susigerti, o paskui rankomis gerai išmaigykite, kad neliktų sausos masės (turi atrodyti panašiai kaip džiūvėsėliai)
  • Į šią masę sudėkite nuluptus, besėklius, supjaustytus obuolius
  • Taip pat supilkite išspausto apelsino sultis ir sudėkite jo žieveles bei kardamono lazdeles
  • Keptuvėje šią masę kaitinkite 10 min
  • , paskui išimkite kardamoną
  • Kepimo indo dugną pabarstykite cukrumi, o ant jo sudėkite paruoštą pyrago masę
  • Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*