Obuolių Pyragas

Desertai, saldumynai, Pyragai 5 comments

Mano močiutės obuolių pyrago receptas. Patariu naudoti saldžius alyvinius obuolius arba šiek tiek rūgštesnius kitokius (tuomet aš dedu truputį daugiau

Obuolių Pyragas

1.2 from 6 votes
Course: Desertai, saldumynai, PyragaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus35 g 35

  • Grietinėlė jeigu nėra pieno

  • Pienas150 g 150

  • Obuoliai52 g 52

  • Sviestas2 g 2

  • Kiaušinis3 vnt 3

  • Miltinis cukrus5 g 5

Gaminimo eiga

  • Obuoliai nuplaunami, suvilgomi vandeniu, iškepami orkaitėje, ataušinami ir pertrinami per sietelį
  • Į tyrę pridedame cukraus ir paverdame iki kol masė sutirštės
  • Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir dedame į karštą obuolių tyrę, gerai išmaišome
  • Kepimo formą ar skardą ištepame sviestu, sudedame obuolių masę padarant kaupą ant viršaus
  • Popieriniu vamzdeliu viršų papuošiame raštais ir kepame orkaitėje 10-15 minučių
  • Pyragas turėtų padidėti maždaug dvigubai
  • Apibarstome miltiniu cukrumi (cukraus pudra), atskirai patiekiame pieną ar grietinėlę
  • Taip pat be proto skanu su ledais ;)nSkanaus!nnĮsidėkite mane į draugus, savo receptų knygoje pateiksiu daugiau gerų, skanių visiems žinomų patiekalų receptų

5 Comments

  1. skaitytoja

    Neparasyta, kokioj temperaturoj kepti pyraga..

  2. Ne ant visu orkaiciu yra termometras. Jeigu teko kada gaminti tai piragus iki 300 laipsniu temperaturoj reikia kept. Dazniausiai apie 200. O bendrai snekant tai temperatura nebent itakos kiek laiko keps turi, tikrint peiliu ir sakute reikia.

  3. danute

    obuoliu 52gr????

  4. Almina

    Labai skaniai atrodo pyragas. Bet su receptu cia kazkas negerai???

  5. Įdomiai rašomi receptai- truputį to, truputį to….Receptuose paprastai nurodomas kiekis, o čia nieko nesuprasi…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*