Mano močiutės obuolių pyrago receptas. Patariu naudoti saldžius alyvinius obuolius arba šiek tiek rūgštesnius kitokius (tuomet aš dedu truputį daugiau
Obuolių Pyragas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Obuoliai nuplaunami, suvilgomi vandeniu, iškepami orkaitėje, ataušinami ir pertrinami per sietelį
- Į tyrę pridedame cukraus ir paverdame iki kol masė sutirštės
- Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir dedame į karštą obuolių tyrę, gerai išmaišome
- Kepimo formą ar skardą ištepame sviestu, sudedame obuolių masę padarant kaupą ant viršaus
- Popieriniu vamzdeliu viršų papuošiame raštais ir kepame orkaitėje 10-15 minučių
- Pyragas turėtų padidėti maždaug dvigubai
- Apibarstome miltiniu cukrumi (cukraus pudra), atskirai patiekiame pieną ar grietinėlę
- Taip pat be proto skanu su ledais ;)nSkanaus!nnĮsidėkite mane į draugus, savo receptų knygoje pateiksiu daugiau gerų, skanių visiems žinomų patiekalų receptų
- Loading gallery media…
Neparasyta, kokioj temperaturoj kepti pyraga..
Ne ant visu orkaiciu yra termometras. Jeigu teko kada gaminti tai piragus iki 300 laipsniu temperaturoj reikia kept. Dazniausiai apie 200. O bendrai snekant tai temperatura nebent itakos kiek laiko keps turi, tikrint peiliu ir sakute reikia.
obuoliu 52gr????
Labai skaniai atrodo pyragas. Bet su receptu cia kazkas negerai???
Įdomiai rašomi receptai- truputį to, truputį to….Receptuose paprastai nurodomas kiekis, o čia nieko nesuprasi…