Obuolių ir burokėlių salotos
Cooking time
20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus žiupsnelis –
Svogūnai – 1 vnt 1
Krapai žiupsnelis –
Citrinų sultys – 1 šaukštas 1
Obuoliai – 200 g 200
Krienai – 1 šaknis 1
burikėliai – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Burokėlį ir krieno šaknį nulupkite ir sutarkuokite
- Obuolius stambiai sutarkuokite, svogūną sukapokite
- Paruoštus produktus dėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite cukrumi ir išmaišykite
- Ant viršaus krėskite grietinę ir pabarstykite smulkiai pjaustytais krapų lapeliais
- Pats pirmasis dalykas, kurį būtina pastebėti – obuoliai vertingi tik tada, jei valgote juos su žievele
- Jei mėgstate ją storokai nulupti, vertė sumažėja keliskart
- Dauguma vitaminų yra žievelėje ir viršutiniuose minkštimo sluoksniuose
- Atkreipkite į tai dėmesį jogr virdami obuolienę be žievelių maloniau gomuriui, o su jomis – geriau visam kūnui