Obuolių apkepas

Apkepai 0 comments

Obuolių apkepas

0.0 from 0 votes
Course: ApkepaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus150 g 150

  • Miltai120 g 120

  • Obuoliai4 vnt 4

  • Sviestas120 g 120

  • Grietininiai ledai (papuošimui)

  • Plakta grietinėlė (papuošimui)

Gaminimo eiga

  • Obuolius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius, obuolių ketvirčius supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais
  • Sumaišyti obuolių gabaliukus, 100g cukraus ir druską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą
  • Iš sviesto ir miltų suformuoti trupinukus, sumaišyti su likusiu cukrumi ir jais apibarstyti obuolių mišinį
  • Įdėti į prieš tai įkaitintą orkaitę ant antros lentynėlės iš apačios ir kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min
  • Į stalą paduoti šaltus arba karštus su vanilininias ledais ir plakta grietinėle

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*