Obuoliai tešloje
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1/5 g 1/5
Cukrus – 18 g 18
Kiaušiniai – 1/2 vnt 1/2
Miltai – 20 g 20
Pienas – 20 g 20
Obuoliai – 70 g 70
Grietinė – 5 g 5
Cukraus pudra – 5 g 5
Lydytas sviestas – 10 g 10
abrikosų džemas – 10 g 10
Gaminimo eiga
- Obuoliai nuplaunami, nulupami, supjaustomi 1/2 cm storumo riekelėmis ir užbarstomi cukrumi
- Į pieną sudedami kiaušinių tryniai, druska, cukrus (3 g
- ), grietinė, supilami miltai ir gerai išplakama
- Tada sudedami išplakti kiaušinių baltymai ir atsargiai išmaišoma
- Obuolių griežinėliai pavilgomi į tešlą, dedami į įkaitintus riebalus ir kepami, kol pagelsta
- Jei obuoliai dar kieti, 5 minutėm statomi į orkaitę
- Patiekiant valgyti apibarstoma cukraus pudra
- Atskirai paduodamas abrikosų džemas