Nugarinės kepsnys
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 2 šaukštai 2
Druska truputis –
Cukrus truputis –
Prieskoniai truputis –
Riebalai – 1-2 šaukštai 1-2
Prieskoninės daržovės truputis –
Jautienos nugarinė – 800 g 800
Gaminimo eiga
- Mėsa pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, cukrumi ir aliejumi, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis ir kiek palaikoma (2 – 3 val
- )nKepamas nepjaustytas visas mėsos gabalas
- Mėsa sudedama į keptuvą su įkaitintais riebalais
- Kepama su tomis pačiomis prieskoninėmis daržovėmis, kuriose buvo marinuota, 20 – 30 min
- , palaistant atsiradusiomis sultimis
- Iškepęs kepsnys patiekiamas supjaustytas ir sudėtas į pašildytą pusdubenį su riebaluose virtomis bulvėmis, troškintomis pupelėmis ar kitomis troškintomis daržovėmis