Nesunkiai pagaminamas, bet labai gardus tortas. Puikiai tiks ant Jūsų šventinio stalo :).
"Napoleonas", puoštas eglutėmis
Cooking time
3
hours40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Margarinas, miltai, grietinė, kiaušinis, druska ant lentos kapojami ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų
- Suspausta į vieną gabalą tešla įvyniojama į šaltu vandeniu sudrėkintą marlę ir laikoma šaltai 2 – 3 val
- Paskui tešla iškočiojama lakštais, kurie iškepami
- Eglutės kepamos iš tos pačios tešlos, išpjausčius peiliu ar formele šešių dydžių žvaigždes
- Iškeptos ir ataušusios jos sulipdomos su glajumi (išsukto iš baltymo ir miltinio cukraus) nuo didžiausios iki mažiausios
- Paruoštos eglutės apipilamos glajumi, apibarstomos miltiniu cukrumi
- Kremui sviestas su cukrumi išsukamas iki baltumo
- Sukant dalimis supilamas kondensuotas pienas, sudedami prieskoniai
- Iškepti lakštai pertepami kremu, truputį paslegiami
- Torto viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstomi trupinėliais ir papuošiama eglutėmis
dariau ta tesla,bet iskepus ji man subyrejo,nes tesla labai riebi ir trapi…as tik dariau su sviestu…
dar raso,kad lengva pagaminti…..gal kam ir lengva,kas jau iskepe 100 napaleonu!!!!
keistas tas napaleonas su kondensuotu pienu. Pats skaniausias napaleonas – riebus napaleonas, o čia jau labai kūdas – dietinis 😀
N mano daromas daug kuo skiriasi,as kremui dedu grietine,svista,kiausiniu tryniu ir kavos tirscius
galima ir medu dieti vietoj kondencuoto pieno….