Naminis medaus tortas

Tortai 0 comments

Naminis medaus tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1 stiklinė 1

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai5 stiklinės 5

  • Medus1 stiklinė 1

  • Citrinų sultys1/2 šaukšto 1/2

  • Grietinė1 l 1

  • Sviestas1 pakelis 1

  • Cukraus pudra6 šaukštai 6

  • Kepimo milteliai1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min
  • , vis pamaišydamos, kaitiname ant garų
  • Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius)
  • Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome
  • Tešlą atšaldome
  • Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti)
  • Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui
  • Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštu cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių
  • Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame
  • Pastabos: Jei neturite skysto medaus, tai galima garuose ištirpinti ir paprastą

Tags

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*