Naminis medaus tortas
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1 stiklinė 1
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 5 stiklinės 5
Medus – 1 stiklinė 1
Citrinų sultys – 1/2 šaukšto 1/2
Grietinė – 1 l 1
Sviestas – 1 pakelis 1
Cukraus pudra – 6 šaukštai 6
Kepimo milteliai – 1 šaukštas 1
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min
- , vis pamaišydamos, kaitiname ant garų
- Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius)
- Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome
- Tešlą atšaldome
- Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti)
- Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui
- Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštu cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių
- Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame
- Pastabos: Jei neturite skysto medaus, tai galima garuose ištirpinti ir paprastą