Morkų pudingas

Apkepai, Daržovių patiekalai 0 comments

Morkų pudingas

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Daržovių patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus6 šaukštai 6

  • Kiaušiniai5 vnt 5

  • Miltai stiklinė

  • Morkos6-7 vnt 6-7

  • Apelsinų sultys3 šaukštai 3

  • Grietinė1,5 stiklinės 1,5

  • Sviestas4 šaukštai 4

  • Džiūvėsėliai1,5 stiklinės 1,5

  • Citrinos žievelė truputis

  • Citrinos sultys4 šaukšteliai 4

  • apelsino žievelė truputis

Gaminimo eiga

  • Morkos nuvalomos ir sutarkuojamos
  • Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis citrinų, apelsinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė
  • Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys ir viskas išmaišoma
  • Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai
  • Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais apibarstytą formą (3/4 jos tūrio), uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*