Morkų ir ryžių sriuba
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 1 šaukštelis 1
Ryžiai – 75 g 75
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Pienas – 150 ml 150
Morkos – 750 g 750
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Grietinė – 150 ml 150
Sviestas – 25 g 25
Svogūnų laiškai – 1-2 šaukštai 1-2
Vištienos sultinys – 600 ml 600
Gaminimo eiga
- Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2-3 min
- pakepiname
- Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame pipirų
- Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min
- paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos
- Puodą nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, morkas su sultiniu supilame į kitą indą ir sutriname plakikliu
- Morkų tyrę supilame atgal į išplautą puodą, įmaišome išvirtus ryžius, po to supilame pieną
- Pasūdome
- Sriubą pakaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame
- Įmušame kiaušinius, pakaitiname apie 8 min
- , kol kiaušinius galima išgriebti šaukštu į kiekvieną paruoštą pašildytą sriubos lėkštę šaukštu išgriebiame kiaušinius ir užpilame juos sriuba
- Apibarstome sukapotais žalių svogūnų laiškais, uždedame suplaktos grietinės arba grietinėlės ir tuoj pat tiekiame kiaušinius, išėmę iš šaldytuvo, 1 val
- palaikome kambario temperatūroje
- Pastabos: kiaušiniai ilgiau stingsta sriuboje
- Prie sriubos tinka skrudinta arba rupi duona