Morkų ir ryžių sriuba

Sriubos 0 comments

Morkų ir ryžių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus1 šaukštelis 1

  • Ryžiai75 g 75

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Pienas150 ml 150

  • Morkos750 g 750

  • Malti juodieji pipirai pagal skonį

  • Grietinė150 ml 150

  • Sviestas25 g 25

  • Svogūnų laiškai1-2 šaukštai 1-2

  • Vištienos sultinys600 ml 600

Gaminimo eiga

  • Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2-3 min
  • pakepiname
  • Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame pipirų
  • Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min
  • paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos
  • Puodą nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, morkas su sultiniu supilame į kitą indą ir sutriname plakikliu
  • Morkų tyrę supilame atgal į išplautą puodą, įmaišome išvirtus ryžius, po to supilame pieną
  • Pasūdome
  • Sriubą pakaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame
  • Įmušame kiaušinius, pakaitiname apie 8 min
  • , kol kiaušinius galima išgriebti šaukštu į kiekvieną paruoštą pašildytą sriubos lėkštę šaukštu išgriebiame kiaušinius ir užpilame juos sriuba
  • Apibarstome sukapotais žalių svogūnų laiškais, uždedame suplaktos grietinės arba grietinėlės ir tuoj pat tiekiame kiaušinius, išėmę iš šaldytuvo, 1 val
  • palaikome kambario temperatūroje
  • Pastabos: kiaušiniai ilgiau stingsta sriuboje
  • Prie sriubos tinka skrudinta arba rupi duona

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*