Morkų ir jogurto sriuba
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Svogūną ir obuolį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 3-4 minutes patroškinkite giliame puode įkaitintame svieste
- Sudėkite nuplautas, nuskustas, griežinėliais pjaustytas morkas ir maišydama troškinkite dar 3 minutes
- Užpilkite daržovių nuoviru, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės morkos (apie 15 minučių)
- Kai sriuba atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu arba pertrinkite per sietelį
- Padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų
- Sukrėskite jogurtą (4 šaukštus palikite), išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais bei „Tabasco" padažu
- Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje
- Sriubą išpilstykite į lėkštes, apibarstykite petražolėmis, įdėkite po šaukštą jogurto, ant viršaus užberkite duonos skrebučių