Morkų ir jogurto sriuba

Sriubos 0 comments

Morkų ir jogurto sriuba

0.0 from 0 votes
Difficulty: Vidutinis
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Jogurtas1 stiklinė 1

  • Morkos10 vnt 10

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Malti juodieji pipirai pagal skonį

  • Obuoliai1 vnt 1

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Rūginė duona4 riekės 4

  • Daržovių nuoviras1 l 1

  • u0026 quot 0026

Gaminimo eiga

  • Svogūną ir obuolį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 3-4 minutes patroškinkite giliame puode įkaitintame svieste
  • Sudėkite nuplautas, nuskustas, griežinėliais pjaustytas morkas ir maišydama troškinkite dar 3 minutes
  • Užpilkite daržovių nuoviru, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės morkos (apie 15 minučių)
  • Kai sriuba atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu arba pertrinkite per sietelį
  • Padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų
  • Sukrėskite jogurtą (4 šaukštus palikite), išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais bei „Tabasco" padažu
  • Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje
  • Sriubą išpilstykite į lėkštes, apibarstykite petražolėmis, įdėkite po šaukštą jogurto, ant viršaus užberkite duonos skrebučių

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*