Moliūgų ir svarainių kompotas
Cooking time
25
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 200-300 g 200-300
Vanduo – 3-3,5 l 3-3,5
Moliūgai – 500 g 500
Svarainiai – 100 g 100
Gaminimo eiga
- Moliūgus supjaustyti kubeliais, svarainius – griežinėliais
- Moliūgus ir svarainius sudėti į verdantį pasaldintą vandenį ir virti ant silpnos ugnies tol, kol suminkštės
- Moliūgų ir svarainių kompotas gali būti konservuojamas žiemai
- Tada reikia pilti mažiau vandens, o prieš vartojant skiesti virintu vandeniu
- Panašiai gaminami svarainių ir kriaušių, svarainių ir aguročių, svarainių ir cukinijų kompotai
- Svarainių ir cukraus kiekis gali būti parenkamas pagal skonį