Moliūgų blyneliai
Cooking time
25
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 1 šaukštas 1
Kiaušiniai – 2 šaukštai 2
Pienas – 1 šaukštas 1
Sviestas (kepimui) –
Moliūgai – 2 skiltelės 2
Gaminimo eiga
- Moliūgas stambiai sutarkuojamas
- Kiaušinių tryniai ištrinami su trupučiu druskos ir cukrumi, įpilama pieno, suberiami miltai ir užmaišoma grietinės tirštumo tešla
- Į ją sudedami suplakti kiaušinių baltymai ir sutarkuotas moliūgas (jo neturi būti daugiau nei buvo tešlos)
- Įkaitintame svieste arba margarine kepami nedidelia blyneliai
- valgomi apibarstyti cukrumi arba su aviečių sirupu