Moliūgas įdarytas kumpiu.

Daržovių patiekalai 0 comments

Moliūgas įdarytas kumpiu.

1.0 from 1 vote
Course: Daržovių patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska Pagal skonį

  • Pipirai Pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Grietinė1 stiklinė 1

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Kumpis300 g 300

  • Sultinys0,5 stiklinės 0,5

  • Aštrus padažas1 šaukštas 1

  • obuolys1 vnt 1

  • virti kiaušiniai2 vnt 2

  • mažas moliūgas apie1,5 kg 1,5

  • malti džiūvėsiai2 šaukštai 2

  • pjaustyti žalumynai1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Moliūgą nulupkite, nupjaukite viršūnę, išimkite sėklas, vidų pabarstykite druska ir pipirais
  • Sukapokite svogūnus, obuolį ir pakepinkite juos keptuvėje kartu su aštriu padažu
  • Kumpį susmulkinkite ir pakepinkite, po to sumaišykite su kapotu kiaušiniu, maltais džiūvėsėliais, sultiniu ir žalumynais
  • Mišinį pagardinkite keptais svogūnais ir obuoliais ir visą masę sudėkite į moliūgą
  • Uždengtą moliūgą suriškite virvele, apipilkite grietine ir pasūdykite
  • Kepkite orkaitėje 180-200°C temperatūroje apie 40 – 45 minutes
  • Retkarčiais palaistykite skysčiu, atsiradusiu kepant
  • Patiekite su virtomis bulvėmis, makaronais arba ryžiais ir daržovių salotomis
  • Skanaus

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*