Mocarelos salotos su prieskoninėmis žolelėmis ir čili pipirais
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Petražolės – 1 šaukštas 1
Krapai – 1 šaukštas 1
Česnakai – 2-4 skiltelės 2-4
Čili pipirai – 2-3 vnt 2-3
Alyvų aliejus – 2 šaukštai 2
Bazilikas pagal skonį –
Citrinos – 1 vnt 1
Mocarela – 1 pakelis 1
Raudonojo vyno actas – 1 šaukštas 1
Gelsvės pagal skonį –
Balta itališka duona –
Gaminimo eiga
- Pipiriukus keliose vietose praduriame peiliu (būtinai), ir kepiname ant atviros ugnies (tinka ir elektrinė kaitlentė), kol apskrunda odelė
- Nebijokite jei ir padegs
- Tuomet pipirus dedame į gilesnį indą ir uždengiame maistine plėvele
- Palikome kokias 5 min, kad čili odelė atšoktų
- Tuo tarpu nesmulkiai supjaustome mocarelą ir žoleles
- Dedame mocarelą į didelę lėkštę, šalia pjaustytas žoles, viską apibarstome tarkuota citrinos žievele, pipirais, druska
- Nulupame odelę nuo čiliukų, perpjauname išilgai, išimame sėklas, supjaustome pailgomis juostelėmis, dedame į nedidelį dubenėlį
- Užpilame kokias 3 šaukštais acto ir 6 šaukštais aliejaus, gerai išmaišome
- Susidariusį padažą pilame ant mocarelos ir žolelių, o čili pipirus išdeliojame ant sūrio
- Dar galima užspausti šiek tiek citrinos
- Duoną pjaustome – šiek tiek pakepiname tosterinėje, orkaitėje ar tiesiog ant keptuvės be riebalų
- Riekeles įtriname su česnaku, dedame žolelių, tada sūrio su čili, užpilame padažiuko ir valgome