Mocarelos salotos su prieskoninėmis žolelėmis ir čili pipirais

Salotos, garnyrai 0 comments

Mocarelos salotos su prieskoninėmis žolelėmis ir čili pipirais

0.0 from 0 votes
Course: Salotos, garnyraiDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Petražolės1 šaukštas 1

  • Krapai1 šaukštas 1

  • Česnakai2-4 skiltelės 2-4

  • Čili pipirai2-3 vnt 2-3

  • Alyvų aliejus2 šaukštai 2

  • Bazilikas pagal skonį

  • Citrinos1 vnt 1

  • Mocarela1 pakelis 1

  • Raudonojo vyno actas1 šaukštas 1

  • Gelsvės pagal skonį

  • Balta itališka duona

Gaminimo eiga

  • Pipiriukus keliose vietose praduriame peiliu (būtinai), ir kepiname ant atviros ugnies (tinka ir elektrinė kaitlentė), kol apskrunda odelė
  • Nebijokite jei ir padegs
  • Tuomet pipirus dedame į gilesnį indą ir uždengiame maistine plėvele
  • Palikome kokias 5 min, kad čili odelė atšoktų
  • Tuo tarpu nesmulkiai supjaustome mocarelą ir žoleles
  • Dedame mocarelą į didelę lėkštę, šalia pjaustytas žoles, viską apibarstome tarkuota citrinos žievele, pipirais, druska
  • Nulupame odelę nuo čiliukų, perpjauname išilgai, išimame sėklas, supjaustome pailgomis juostelėmis, dedame į nedidelį dubenėlį
  • Užpilame kokias 3 šaukštais acto ir 6 šaukštais aliejaus, gerai išmaišome
  • Susidariusį padažą pilame ant mocarelos ir žolelių, o čili pipirus išdeliojame ant sūrio
  • Dar galima užspausti šiek tiek citrinos
  • Duoną pjaustome – šiek tiek pakepiname tosterinėje, orkaitėje ar tiesiog ant keptuvės be riebalų
  • Riekeles įtriname su česnaku, dedame žolelių, tada sūrio su čili, užpilame padažiuko ir valgome

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*