Mišrainė su kalmarais

Salotos, garnyrai, Įvairūs patiekalai 1 comment

Mišrainė su kalmarais

1.0 from 2 votes
Course: Įvairūs patiekalai, Salotos, garnyraiDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Salotų lapai

  • Petražolės1 šaukštelis 1

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Majonezas2 stiklinės 2

  • Krapai1 šaukštelis 1

  • Svogūnų laiškai1 šaukštas 1

  • Bulvės4-5 4-5

  • Kalmarų filė150 g 150

Gaminimo eiga

  • Jei kalmarai šaldyti su odele, tuomet atšildykite juos šaltame vandenyje
  • Paskui 3 minutes virkite 60-65 °C karščio vande­nyje ir nulupkite odelę
  • Tada filė kruopš­čiai nuplaukite šaltu vandeniu, sumeskite į verdantį sūdytą vandenį
  • Kai vanduo užvirs, virkite 5 minutes
  • Kalmarus ataušin­kite ir supjaustykite trumpais šiaudeliais
  • Bulves nulupkite ir suraikykite plonais griežinėliais
  • Svogūną sukapokite
  • Sumaišy­kite dalį kalmarų šiaudelių, bulvių grieži­nėlius ir svogūno gabaliukus ir gardinkite Vt majonezo
  • Salotų lapus išklokite lėkš­tėje, dėkite kauburį mišrainės ir puoškite likusiais kalmarų šiaudeliais, likusiu majonezu, barstykite kapotais svogūnų laiškais, petražolių ir krapų šakelėmis

One Comment

  1. Anonimas

    Paskui 3 minutes virkite 60-65 °C karščio vande­nyje .Taigi , zmogau vandens virimo temperatura 100 laipsniu!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*