Mišrainė su kalmarais
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Salotų lapai –
Petražolės – 1 šaukštelis 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Majonezas – 2 stiklinės 2
Krapai – 1 šaukštelis 1
Svogūnų laiškai – 1 šaukštas 1
Bulvės – 4-5 4-5
Kalmarų filė – 150 g 150
Gaminimo eiga
- Jei kalmarai šaldyti su odele, tuomet atšildykite juos šaltame vandenyje
- Paskui 3 minutes virkite 60-65 °C karščio vandenyje ir nulupkite odelę
- Tada filė kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu, sumeskite į verdantį sūdytą vandenį
- Kai vanduo užvirs, virkite 5 minutes
- Kalmarus ataušinkite ir supjaustykite trumpais šiaudeliais
- Bulves nulupkite ir suraikykite plonais griežinėliais
- Svogūną sukapokite
- Sumaišykite dalį kalmarų šiaudelių, bulvių griežinėlius ir svogūno gabaliukus ir gardinkite Vt majonezo
- Salotų lapus išklokite lėkštėje, dėkite kauburį mišrainės ir puoškite likusiais kalmarų šiaudeliais, likusiu majonezu, barstykite kapotais svogūnų laiškais, petražolių ir krapų šakelėmis
Paskui 3 minutes virkite 60-65 °C karščio vandenyje .Taigi , zmogau vandens virimo temperatura 100 laipsniu!