Mielinės tešlos blynai su obuoliais ir razinomis
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus pagal skonį –
Kiaušiniai – 1-2 vnt 1-2
Miltai – 1 stiklinė 1
Razinos – 300 g 300
Pienas – 2 stiklinės 2
Obuoliai – 4-5 vnt 4-5
Sviestas – 2 šaukštai 2
Riebalai (kepimui) –
Mielės – 10 g 10
Gaminimo eiga
- Stiklinėje pieno išmaišykite mieles, įberkite truputį cukraus, žiupsnelį miltų ir palaikykite šiltai, kad pakiltų
- Į pakilusią masę pilkite likusį pieną, berkite visus miltus, dėkite kiaušinių trynius ir šiek tiek druskos
- Į tešlą suberkite nuplautas ir nusausintas razinas, gabaliukais supjaustytus obuolius
- Viską gerai išmaišykite, supilkite ištirpintą sviestą, sukrėskite išplaktus baltymus
- Truputį palaikykite, kad tešla vėl pakiltų
- Blynus kepkite įkaitintuose riebaluose
- Į stalą tiekite apšlakstytus tirpintu sviestu