Mėsos padažas (Bolognese)
Cooking time
45
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Vanduo – 250 ml 250
Grietinėlė – 100 ml 100
Pipirai pagal skonį –
Morkos – 2 vnt 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Salierai – 1 stiebas 1
Pomidorų padažas – 4 šaukštai 4
Česnakai – 1 skiltelė 1
Lauro lapai – 1 vnt 1
Alyvų aliejus – 2 šaukštai 2
Sultinio kubeliai – 1 vnt 1
Vynas – 150 ml 150
Jautienos faršas – 500 g 500
muskato riešutas žiupsnelis (tarkuoto) –
Gaminimo eiga
- Faršą, smulkintus svogūną, česnaką pakepinti keptuvėje
- Kepant faršą pamaišyti šakute, kad sutrupėtų
- Sudėti susmulkintą saliero stiebą, burokine trintuve sutarkuotą morką, pomidorų padažą, vandenį, vyną ir prieskonius
- Viską patroškinti apie 15 min
- Supilti grietinėlę ir pakepti dar 2-3 minutes