Menkės šašlykai vakarėliui

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Menkės šašlykas su citrina ir paprika. Į marinatą sudedame sviestą, citriną, sultis, druską, pipirus ir žaliąjį žuvų padažą. Žuvies file gabaliukus apipilame marinatu ir kepame ant iešmelių.

Menkės šašlykai vakarėliui

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Citrinos3 vnt 3

  • Druska: pagal skonį

  • Krakmolas1 šaukštas 1

  • Malti juodieji pipirai: pagal skonį

  • Menkės filė1,3 kg 1,3

  • Paprika2 vnt 2

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • žaliasis žuvų padažas2 šaukštai 2

Gaminimo eiga

  • Menkių filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais.
  • Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kaip žuvį gabaliukais.
  • Citrinas nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Į didelį dubenį įdėkite šaukštą kambario temperatūros sviesto, sukrėskite žaliąjį padažą, įberkite žiupsnelį druskos, pagardinkite pipirais, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Padažu aptepkite menkių gabalėlius ir valandą palaikykite kambario temperatūroje.
  • Žuvų gabalėlius apvoliokite krakmolu ir pakaitomis su skirtingų spalvų paprikų gabalėliais suverkite ant konditerinių iešmelių. Kepkite 10-15 minučių keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose apšlakstydama marinatu.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*