Menkės šašlykas su citrina ir paprika. Į marinatą sudedame sviestą, citriną, sultis, druską, pipirus ir žaliąjį žuvų padažą. Žuvies file gabaliukus apipilame marinatu ir kepame ant iešmelių.
Menkės šašlykai vakarėliui
Gaminimo laikas
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Citrinos – 3 vnt 3
Druska: pagal skonį –
Krakmolas – 1 šaukštas 1
Malti juodieji pipirai: pagal skonį –
Menkės filė – 1,3 kg 1,3
Paprika – 2 vnt 2
Sviestas – 1 šaukštas 1
žaliasis žuvų padažas – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Menkių filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais.
- Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kaip žuvį gabaliukais.
- Citrinas nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Į didelį dubenį įdėkite šaukštą kambario temperatūros sviesto, sukrėskite žaliąjį padažą, įberkite žiupsnelį druskos, pagardinkite pipirais, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Padažu aptepkite menkių gabalėlius ir valandą palaikykite kambario temperatūroje.
- Žuvų gabalėlius apvoliokite krakmolu ir pakaitomis su skirtingų spalvų paprikų gabalėliais suverkite ant konditerinių iešmelių. Kepkite 10-15 minučių keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose apšlakstydama marinatu.