Žuvies ir bulvių patiekalas su sūriu ir grietinėle. Kepta žuvis sudėta ant bulvių, užpilta grietinėle ir apibarstyta prieskoniais.
Menkė užkepta sūriu
Gaminimo laikas
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Bulvės – 200 g 200
Fermentinis sūris – 75 g 75
Grietinėlė – 75 g 75
Menkės filė – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Bulves verdame su lupenomis. Jas nulupę supjaustome apie 0,5 cm griežinėliais.
- Žuvį pjaustome apie 7 cm gabalėliais.
- Pavoliojame miltuose ir iškepame. Sūrį sutarkuojame.
- Gilų kepimo indą (stiklinį, špižinį, molinį) ištepame riebalais (sviestu arba margarinu).
- šklojame visomis bulvėmis. Stengiantis nepalikti tarpelių.
- Apibarstom prieskoniais arba druska.
- Ant bulvių išklojame keptą žuvį. Užberiame sūrį.
- Užpilame indelį grietinėlės. Kepame kol sūris išsilydys ir apskrus.
- Iškepus apsibarstykite juodaisiais pipiriukais… Labai paprasta ir super skanu.