Menkė su pikantišku padažu

Žuvies patiekalai 0 comments

Menkė su pikantišku padažu

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus2 šaukštai 2

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Razinos2 šaukštai 2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Garstyčios4 šaukštai 4

  • Citrinų sultys1 šaukštas 1

  • Obuoliai2 vnt 2

  • Grietinė125 ml 125

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Krakmolas1 šaukštelis 1

  • Karis1 šaukštelis 1

  • Migdolai2 šaukštai 2

  • menkių filė800 g 800

Gaminimo eiga

  • Receptas 4-ioms porcijoms
  • Žuvį supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinų sultimis
  • Svogūną nulutpi ir supjaustyti kubeliais
  • Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais
  • Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose
  • Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepti žuvį, kol gražiai pagels
  • Išgriebti iš riebalų
  • Į keptuvėje likusius riebalus sudėti sviestą, suberti svogūnus ir kepti, kol pagels
  • Įpilti 1/4 l vandens, suberti obuolius, karį, razinas, sukrėsti garstyčias ir patroškinti 5 minutes
  • Grietinę sumaišyti su krakmolu ir supilti į padažą
  • Pagardinti ir užvirinti
  • Sudėti žuvį ir razinas
  • Pasūdyti, pagardinti pipirais ir patiekti
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*