Menkė su pikantišku padažu
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 2 šaukštai 2
Miltai – 2 šaukštai 2
Razinos – 2 šaukštai 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Garstyčios – 4 šaukštai 4
Citrinų sultys – 1 šaukštas 1
Obuoliai – 2 vnt 2
Grietinė – 125 ml 125
Sviestas – 2 šaukštai 2
Krakmolas – 1 šaukštelis 1
Karis – 1 šaukštelis 1
Migdolai – 2 šaukštai 2
menkių filė – 800 g 800
Gaminimo eiga
- Receptas 4-ioms porcijoms
- Žuvį supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinų sultimis
- Svogūną nulutpi ir supjaustyti kubeliais
- Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais
- Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose
- Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepti žuvį, kol gražiai pagels
- Išgriebti iš riebalų
- Į keptuvėje likusius riebalus sudėti sviestą, suberti svogūnus ir kepti, kol pagels
- Įpilti 1/4 l vandens, suberti obuolius, karį, razinas, sukrėsti garstyčias ir patroškinti 5 minutes
- Grietinę sumaišyti su krakmolu ir supilti į padažą
- Pagardinti ir užvirinti
- Sudėti žuvį ir razinas
- Pasūdyti, pagardinti pipirais ir patiekti
- Skanaus!