Menkė su pikantišku padažu

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Menkės gabaliukai su citrinų sultimis, kepti miltuose. Padažas su svogūnais, obuoliais, kariu, razinomis, garstyčiomis, grietine ir migdolais.

Menkė su pikantišku padažu

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Gaminimo laikas

40

minutes

Receptas 4-ioms porcijoms.

Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus2 šaukštai 2

  • Citrinų sultys1 šaukštas 1

  • Garstyčios4 šaukštai 4

  • Grietinė125 ml 125

  • Karis1 šaukštelis 1

  • Krakmolas1 šaukštelis 1

  • Menkių filė800 g 800

  • Migdolai2 šaukštai 2

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Obuoliai2 vnt 2

  • Razinos2 šaukštai 2

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Svogūnai1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Žuvį supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinų sultimis.
  • Svogūną nulutpi ir supjaustyti kubeliais. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose.
  • Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepti žuvį, kol gražiai pagels.
  • šgriebti iš riebalų. Į keptuvėje likusius riebalus sudėti sviestą, suberti svogūnus ir kepti, kol pagels. Įpilti 1/4 l vandens, suberti obuolius, karį, razinas, sukrėsti garstyčias ir patroškinti 5 minutes.
  • Grietinę sumaišyti su krakmolu ir supilti į padažą. Pagardinti ir užvirinti. Sudėti žuvį ir razinas. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir patiekti. Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*