Menkės gabaliukai su citrinų sultimis, kepti miltuose. Padažas su svogūnais, obuoliais, kariu, razinomis, garstyčiomis, grietine ir migdolais.
Menkė su pikantišku padažu
Gaminimo laikas
40
minutesReceptas 4-ioms porcijoms.
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 2 šaukštai 2
Citrinų sultys – 1 šaukštas 1
Garstyčios – 4 šaukštai 4
Grietinė – 125 ml 125
Karis – 1 šaukštelis 1
Krakmolas – 1 šaukštelis 1
Menkių filė – 800 g 800
Migdolai – 2 šaukštai 2
Miltai – 2 šaukštai 2
Obuoliai – 2 vnt 2
Razinos – 2 šaukštai 2
Sviestas – 2 šaukštai 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Žuvį supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinų sultimis.
- Svogūną nulutpi ir supjaustyti kubeliais. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose.
- Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepti žuvį, kol gražiai pagels.
- šgriebti iš riebalų. Į keptuvėje likusius riebalus sudėti sviestą, suberti svogūnus ir kepti, kol pagels. Įpilti 1/4 l vandens, suberti obuolius, karį, razinas, sukrėsti garstyčias ir patroškinti 5 minutes.
- Grietinę sumaišyti su krakmolu ir supilti į padažą. Pagardinti ir užvirinti. Sudėti žuvį ir razinas. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir patiekti. Skanaus!