Mėlynių uogienė

Uogienės 0 comments

Mėlynių uogienė

2.7 from 3 votes
Course: UogienėsDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1 kg 1

  • Citrinų žievelės1 citrinos 1

  • Melynės1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos
  • Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi
  • Po 24 val
  • , kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda
  • Tada sukratomos, nugraibomos putos, ir uogienė dar verdama 25—30 min
  • , graibant putas ir kartkartėmis indą sukratant, kad visos uogos vienodai virtų
  • Išvirusi uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*