Melioninis tortas
Cooking time
5
hours50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 180 g 180
Varškė – 100 g 100
Grietinėlė – 250 g 250
Citrinų sultys – 2 šaukštai 2
Sviestas – 1 šaukštelis 1
Vanilinis cukrus –
Žele – 1 pakelis 1
Citrinų griežinėliai – 5 vnt 5
Konservuoti abrikosai – 1 indelis 1
Melionai po pusę dviejų spalvų –
Javainiai – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Tortinę ištepti aliejumi
- Apskrudinti 100g cukraus, įdėti truputį sviesto, javainius ir viską sumaišyti
- Ištepti tortinės dugną ir palikti pastovėti
- Nusunkti abrikosus
- Pusę suplakti plaktuvu
- 1/4 l
- vandens sumaišyti su žele ir maišant truputį pakaitinti
- Atšaldyti
- Varškę sutrinti su likusius cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir abrikosų tyre ir sumaišyti su stingstančia žele
- Suplakti grietinėlę ir sumaišyti su šia mase
- Padėti šaltai 10 min
- Ant masės su javainiais tepti ploną sluoksnį paruoštos tyrės
- Dėti likusius abrikosus ir užpilti likusia tyre
- Padėti šaltai 5 val
- Prieš patiekiant papuošti iš melionų suformuotais rutuliukais