Melioninis tortas

Tortai 0 comments

Melioninis tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

5

hours 

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus180 g 180

  • Varškė100 g 100

  • Grietinėlė250 g 250

  • Citrinų sultys2 šaukštai 2

  • Sviestas1 šaukštelis 1

  • Vanilinis cukrus

  • Žele1 pakelis 1

  • Citrinų griežinėliai5 vnt 5

  • Konservuoti abrikosai1 indelis 1

  • Melionai po pusę dviejų spalvų

  • Javainiai200 g 200

Gaminimo eiga

  • Tortinę ištepti aliejumi
  • Apskrudinti 100g cukraus, įdėti truputį sviesto, javainius ir viską sumaišyti
  • Ištepti tortinės dugną ir palikti pastovėti
  • Nusunkti abrikosus
  • Pusę suplakti plaktuvu
  • 1/4 l
  • vandens sumaišyti su žele ir maišant truputį pakaitinti
  • Atšaldyti
  • Varškę sutrinti su likusius cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir abrikosų tyre ir sumaišyti su stingstančia žele
  • Suplakti grietinėlę ir sumaišyti su šia mase
  • Padėti šaltai 10 min
  • Ant masės su javainiais tepti ploną sluoksnį paruoštos tyrės
  • Dėti likusius abrikosus ir užpilti likusia tyre
  • Padėti šaltai 5 val
  • Prieš patiekiant papuošti iš melionų suformuotais rutuliukais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*