Meksikietiškai kepta žuvis

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Meksikietiškai kepta žuvis

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Pomidorai350 g 350

  • Česnakai2 skiltelės 2

  • Maltas cinamonas1/2 šaukštelio 1/2

  • Konservuoti jelapeno pipirai2 vnt 2

  • Kukurūzų aliejus1/2 puodelio 1/2

  • Ešerys1,3-1,5 kg 1,3-1,5

  • Juodųjų pipirų žirneliai1 šaukštelis 1

  • Džiovintas raudonėlis1 šaukštelis 1

  • Maltas achiote1 šaukštelis 1

  • Malti kuminai1/2 šaukštelio 1/2

  • švelnus baltasis actas1/2 puodelio 1/2

Gaminimo eiga

  • Žuvį negiliame inde sudėkite vienu sluoksniu
  • Sutrinkite juoduosius pipirus ir česnaką piestelėje
  • Sudėkite džiovintą raudonėlį, kuminus, achiote ir cinamoną bei gautą pastą sumaišykite su actu
  • Druską dėkite pagal skonį, o marinatu ištepkite abi žuvies gabalų puses
  • Uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai
  • Žuvį dėkite vienu sluoksniu į indą atsprų ugniai ir įpilkite tiek aliejaus, kad būtų uždengtas dugnas
  • Sudėkite žuvį ir ant jos supilkite visą marinatą
  • Ant žuvies sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus ir čili pipirus bei supilkite likusį aliejų
  • Uždenkite indą ir kepkite virš mažos ugnies 15-20 minučių arba kol žuvis nebebus permatoma

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*