Ešerys marinuojamas su česnako, raudonėlio, cinamonais, achiotė ir kuminų pastos pagrindu, kepamas su česnaku, pomidorais, svogūnais ir čili pipirais.
Meksikietiškai kepta žuvis
Gaminimo laikas
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Česnakai – 2 skiltelės 2
Druska: pagal skonį –
Džiovintas raudonėlis – 1 šaukštelis 1
Ešerys – 1,3-1,5 kg 1,3-1,5
Juodųjų pipirų žirneliai – 1 šaukštelis 1
Konservuoti jelapeno pipirai – 2 vnt 2
Kukurūzų aliejus – 1/2 puodelio 1/2
Maltas achiote – 1 šaukštelis 1
Maltas cinamonas – 1/2 šaukštelio 1/2
Malti kuminai – 1/2 šaukštelio 1/2
Pomidorai – 350 g 350
švelnus baltasis actas – 1/2 puodelio 1/2
Svogūnai – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Žuvį negiliame inde sudėkite vienu sluoksniu.
- Sutrinkite juoduosius pipirus ir česnaką piestelėje.
- Sudėkite džiovintą raudonėlį, kuminus, achiote ir cinamoną bei gautą pastą sumaišykite su actu.
- Druską dėkite pagal skonį, o marinatu ištepkite abi žuvies gabalų puses. Uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.
- Žuvį dėkite vienu sluoksniu į indą atsprų ugniai ir įpilkite tiek aliejaus, kad būtų uždengtas dugnas. Sudėkite žuvį ir ant jos supilkite visą marinatą.
- Ant žuvies sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus ir čili pipirus bei supilkite likusį aliejų.
- Uždenkite indą ir kepkite virš mažos ugnies 15-20 minučių arba kol žuvis nebebus permatoma.