Meksikietiškai kepta žuvis

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Ešerys marinuojamas su česnako, raudonėlio, cinamonais, achiotė ir kuminų pastos pagrindu, kepamas su česnaku, pomidorais, svogūnais ir čili pipirais.

Meksikietiškai kepta žuvis

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Gaminimo laikas

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Česnakai2 skiltelės 2

  • Druska: pagal skonį

  • Džiovintas raudonėlis1 šaukštelis 1

  • Ešerys1,3-1,5 kg 1,3-1,5

  • Juodųjų pipirų žirneliai1 šaukštelis 1

  • Konservuoti jelapeno pipirai2 vnt 2

  • Kukurūzų aliejus1/2 puodelio 1/2

  • Maltas achiote1 šaukštelis 1

  • Maltas cinamonas1/2 šaukštelio 1/2

  • Malti kuminai1/2 šaukštelio 1/2

  • Pomidorai350 g 350

  • švelnus baltasis actas1/2 puodelio 1/2

  • Svogūnai1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Žuvį negiliame inde sudėkite vienu sluoksniu.
  • Sutrinkite juoduosius pipirus ir česnaką piestelėje.
  • Sudėkite džiovintą raudonėlį, kuminus, achiote ir cinamoną bei gautą pastą sumaišykite su actu.
  • Druską dėkite pagal skonį, o marinatu ištepkite abi žuvies gabalų puses. Uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.
  • Žuvį dėkite vienu sluoksniu į indą atsprų ugniai ir įpilkite tiek aliejaus, kad būtų uždengtas dugnas. Sudėkite žuvį ir ant jos supilkite visą marinatą.
  • Ant žuvies sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus ir čili pipirus bei supilkite likusį aliejų.
  • Uždenkite indą ir kepkite virš mažos ugnies 15-20 minučių arba kol žuvis nebebus permatoma.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*