Meduolis
Cooking time
3
hours20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 2 stiklinės 2
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 1 kg 1
Razinos – 1/2 stiklinės 1/2
Pienas – 100 ml 100
Medus – 0,5 l 0,5
Malti pipirai – 1/2 šaukštelio 1/2
Cinamonas – 2 šaukšteliai 2
Kepimo milteliai – 3 šaukšteliai 3
Margarinas – 250 g 250
Gvazdikėliai – 1/2 šaukštelio 1/2
Graikiniai riešutai – 1 stiklinė 1
Kakavos milteliai – 1 šaukštas 1
Imbierai – 2 šaukšteliai 2
apelsinų žievelių cukatai – 1/2 stiklinės 1/2
Gaminimo eiga
- Medų, cukrų ir margariną kaitinti, kol pasidarys vienalytė masė
- Kai atvės, sudėti visus kitus produktus ir gerai išmaišyti
- Tešlą suspausti į kamuolį, dėti į molinį arba emaliuotą indą, uždengti ir laikyti vėsioje vietoje (galima net kelias dienas)
- Prieš kepant iškočioti 5 cm storio sluoksniu, dėti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir 180C karštumo orkaitėje kepti 40-45 min
- Iškepusį meduolį galima aplieti tirpintu šokoladu