Medaus tortas

Desertai, saldumynai, Tortai, Kalėdiniai patiekalai 4 comments

Medaus tortas

4.3 from 7 votes
Course: Desertai, saldumynai, Tortai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Cukrus200 g 200

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai500 g 500

  • Grietinėlė100 g 100

  • Medus250 g 250

  • Grietinė200 g 200

  • Sviestas100 g 100

  • Miltinis cukrus15 g 15

  • Citrinos žievelė truputis

  • Citrinos sultys truputis

Gaminimo eiga

  • Medus su cukrumi kaitinamas tol, kol ištirps cukrus, ir ataušinama iki kambario temperatūros
  • Tada į medų sudedama viskas, kas nurodyta recepte, išskyrus grietinėlę ir miltinį cukrų, ir labai gerai išplakama
  • Paskui sudedami išplakti baltymai ir išmaišoma
  • Paruošta tešla sukrečiama į sviestu išteptą tuščiavidurę formą ir kepama apie 1 val
  • Ar tortas iškepęs, pabandoma plonu mediniu pagalėliu
  • Jei ištrauktas pagalėlis sausas – tortas yra iškepęs
  • Ataušęs tortas perpjaunamas pusiau, jo viršus ir šonai papuošiami plakta su cukrumi grietinėle

Tags

4 Comments

  1. Akvile

    Labai paprastas, bet labai skaniai gavosi 🙂

  2. Ar nereikia į tešlą dėti sodos ar kepimo miltelių ?

  3. jolanta

    tarodo turetu butu skanus kaip perskaiciau si recepta,pabandisiu pasidaryti namie.

  4. Anonimas

    aciu uz recepta!!!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*