Medaus tortas
Cooking time
1
hour50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Cukrus – 200 g 200
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 500 g 500
Grietinėlė – 100 g 100
Medus – 250 g 250
Grietinė – 200 g 200
Sviestas – 100 g 100
Miltinis cukrus – 15 g 15
Citrinos žievelė truputis –
Citrinos sultys truputis –
Gaminimo eiga
- Medus su cukrumi kaitinamas tol, kol ištirps cukrus, ir ataušinama iki kambario temperatūros
- Tada į medų sudedama viskas, kas nurodyta recepte, išskyrus grietinėlę ir miltinį cukrų, ir labai gerai išplakama
- Paskui sudedami išplakti baltymai ir išmaišoma
- Paruošta tešla sukrečiama į sviestu išteptą tuščiavidurę formą ir kepama apie 1 val
- Ar tortas iškepęs, pabandoma plonu mediniu pagalėliu
- Jei ištrauktas pagalėlis sausas – tortas yra iškepęs
- Ataušęs tortas perpjaunamas pusiau, jo viršus ir šonai papuošiami plakta su cukrumi grietinėle
Labai paprastas, bet labai skaniai gavosi 🙂
Ar nereikia į tešlą dėti sodos ar kepimo miltelių ?
tarodo turetu butu skanus kaip perskaiciau si recepta,pabandisiu pasidaryti namie.
aciu uz recepta!!!