Medaus pyragas

Įvairūs desertai, Pyragai 0 comments

Graikiškas medaus pyrago receptas.

Medaus pyragas

5.0 from 1 vote
Course: Įvairūs desertai, PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1/4 šaukštelio 1/4

  • Cukrus350 g 350

  • Vanduo175 ml 175

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai125 g 125

  • Pienas60 ml 60

  • Medus350 g 350

  • Sviestas170 g 170

  • Cinamonas1/2 šaukštelio 1/2

  • Kepimo milteliai1,5 šaukštelio 1,5

  • Graikiniai riešutai125 g 125

  • Citrinos sultys1 šaukštelis 1

  • apelsino žievelė1 šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir apelsino žievelę
  • Atskirame inde kartu išsukite sviestą su 150 g
  • cukraus iki vientisos masės
  • Muškite po vieną kiaušinį ir nuolatos maišykite
  • Išsuktą masę sukrėskite į miltus, tuo pačiu supilkite pieną ir išmaišykite tešlą
  • Kai gerai išmaišysite, sudėkite kapotus graikinius riešutus
  • Paruoštą masę sukrėskite į miltais pabarstytą kepimo formą ir kepkite apie 40 min
  • 180 laipsnių temperatūroje (peilis turi likti švarus)
  • Leiskite pyragui 15 min,
  • atvėsti
  • Tada supjaustykite gabalais
  • Medaus glajus: keptuvėje sumaišykite medų, 200 g
  • cukraus ir vandenį
  • Virkite 5 min
  • Tada supilkite citrinos sultis ir dar pavirkite 2 min
  • Paruoštą medaus glajų pilkite ant iškepto, atvėsusio pyrago

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*