Marokietiškos baklažanų ir avinžirnių salotos

Salotos, garnyrai 1 comment

Marokietiškos baklažanų ir avinžirnių salotos

5.0 from 1 vote
Course: Salotos, garnyraiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Medus1 šaukštelis 1

  • Citrinų sultys1 citrinos 1

  • Alyvuogių aliejus2-3 šaukštai 2-3

  • Kalendra1 ryšelis 1

  • Malti kmynai1 šaukštelis 1

  • Raudonieji svogūnai1 vnt 1

  • Paprikos milteliai1 šaukštelis 1

  • Baklažananai2 vnt 2

  • Konservuoti avinžirniai400 g 400

Gaminimo eiga

  • Baklažanus supjaustyti storomis riekėmis ir dėti ant grilio grotelių
  • Aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir kepti, kol apskrus
  • Apversti, vėl patepti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti, kol bus minkšti, iš viso apie 8 – 10 min
  • Iškepusias baklažano riekeles perpjauti į keturias dalis
  • Avinžirnius perskalauti, gerai nuvarvinti ir sumaišyti su baklažanais, svogūnais ir kalendra
  • Užpilui sumaišyti visus ingredientus, užpilti ant salotų, permaišyti ir patiekti

One Comment

  1. Irmalu

    Labai labai LABAI skanios salotos! Valgem su vyru, net ausys lapsejo 🙂 Tik as naudojau ne konservuotus avinzirnius, o paprastus. Daugiau darbo (reikia mirkyt, isvirt..), bet skoniui itakos neturi.
    Tikrai rekomenduoju!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*