Marokietiškos baklažanų ir avinžirnių salotos
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Medus – 1 šaukštelis 1
Citrinų sultys – 1 citrinos 1
Alyvuogių aliejus – 2-3 šaukštai 2-3
Kalendra – 1 ryšelis 1
Malti kmynai – 1 šaukštelis 1
Raudonieji svogūnai – 1 vnt 1
Paprikos milteliai – 1 šaukštelis 1
Baklažananai – 2 vnt 2
Konservuoti avinžirniai – 400 g 400
Gaminimo eiga
- Baklažanus supjaustyti storomis riekėmis ir dėti ant grilio grotelių
- Aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir kepti, kol apskrus
- Apversti, vėl patepti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti, kol bus minkšti, iš viso apie 8 – 10 min
- Iškepusias baklažano riekeles perpjauti į keturias dalis
- Avinžirnius perskalauti, gerai nuvarvinti ir sumaišyti su baklažanais, svogūnais ir kalendra
- Užpilui sumaišyti visus ingredientus, užpilti ant salotų, permaišyti ir patiekti
Labai labai LABAI skanios salotos! Valgem su vyru, net ausys lapsejo 🙂 Tik as naudojau ne konservuotus avinzirnius, o paprastus. Daugiau darbo (reikia mirkyt, isvirt..), bet skoniui itakos neturi.
Tikrai rekomenduoju!