Marinuoti veršienos griežinėliai.
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Pipirai Pagal skonį –
Alyvų aliejus pusė stiklinės –
Citrinos griežinėliai Papuošimui –
Kaparėliai Papuošimui –
lauro lapelis – 1 vnt 1
veršienos minkštimas – 600 g 600
citrinos sultys arba rūgštus vynas – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Veršieną supjaustykite skersai raumenų gabalais ir šiek tiek pamuškite
- Kiekvieną gabalą apšlakstykite sultimis arba vynu
- Alyvų aliejų sumaišykite su supjaustytu svogūnu, įdėkite 1/4 šaukštelio maltų pipirų ir sugrūstą lauro lapelį
- Mėsos gabalėlius suvilgykite aliejuje, sudėkite į gilų dubenėlį ir užpilkite likusiu aliejumi
- Retkarčiais pavartydami laikykite 6 – 8 valandas šaltai
- Kepkite tame pačiame aliejuje, kol apsitrauks rusva plutele (10 – 15 minučių)nAnt mėsos gabalėlių uždėkite citrinos griežinėlių ir kaparėlių ir patiekite ant stalo