Margas keksas

Pyragai, Desertai, saldumynai 0 comments

Margas keksas

0.0 from 0 votes
Course: Desertai, saldumynai, PyragaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1,2 stiklinės 1,2

  • Kiaušiniai6 vnt 6

  • Miltai2,5 stiklinės 2,5

  • Pienas truputis

  • Riešutai2,5 šaukšto 2,5

  • Sviestas200 g 200

  • Migdolai truputis

  • Miltinis cukrus1,5 šaukštelio 1,5

  • Kakavos milteliai1,5 šaukšto 1,5

  • Citrinos žievelė truputis (tarkuotos)

Gaminimo eiga

  • Vietoj migdolų tinka ir kiti riešutai
  • Sviestas išsukamas iki baltumo
  • Sukant į jį įmušami po kiaušinio trynį, beriama po šaukštą miltų, sumaišytų su kėlimo milteliais, ir cukraus
  • Viskas gerai maišoma, sukama, kol susideda visi produktai
  • Tada suberiami skrudinti riešutai
  • Tešla padalijama į dvi dalis
  • Į vieną dalį įmaišoma kakavos miltelių, sumaišytų su pienu ir kapotais riešutais
  • Į kitą – tarkuota citrinos žievelė
  • Pakaitomis į formą dedama po šaukštą baltos ir tamsios tešlos, ir keksas kepamas
  • Iškepęs apibarstomas miltiniu cukrumi

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*