Margas keksas

Desertai, saldumynai, Pyragai 0 comments

Gardus keksas, kuris gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas. Labai skanu su pienu ar kakava.

Margas keksas

4.5 from 2 votes
Course: Desertai, saldumynai, PyragaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1,2 stiklinės 1,2

  • Kiaušiniai6 vnt 6

  • Miltai2,5 stiklinės 2,5

  • Pienas truputis

  • Kakava1,5 šaukšto 1,5

  • Riešutai2,5 šaukšto 2,5

  • Sviestas200 g 200

  • Migdolai truputis

  • Miltinis cukrus1,5 šaukštelio 1,5

  • Citrinos žievelė1 vnt 1

  • Kėlimo milteliai3 g 3

Gaminimo eiga

  • Sviestas išsukamas iki baltumo
  • Sukant į jį įmušama po kiaušinio trynį, beriama po šaukštą miltų, sumaišytų su kėlimo milteliai, ir cukrus
  • Viskas gerai maišoma, sukama, kol sudedami visi produktai
  • Paskiausiai suberiami riešutai
  • Tešla padalijama pusiau
  • Į vieną pusę įmaišoma kakavos miltelių, sumaišytų su pienu ir kapotais riešutais
  • Į kitą pusę – tarkuota citrinos žievelė
  • Į formą pakaitomis dedama po šaukštą baltos ir tamsios tešlos, ir keksas kepamas
  • Iškepęs apsijojamas miltiniu cukrumi

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*