Gardus keksas, kuris gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas. Labai skanu su pienu ar kakava.
Margas keksas
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1,2 stiklinės 1,2
Kiaušiniai – 6 vnt 6
Miltai – 2,5 stiklinės 2,5
Pienas truputis –
Kakava – 1,5 šaukšto 1,5
Riešutai – 2,5 šaukšto 2,5
Sviestas – 200 g 200
Migdolai truputis –
Miltinis cukrus – 1,5 šaukštelio 1,5
Citrinos žievelė – 1 vnt 1
Kėlimo milteliai – 3 g 3
Gaminimo eiga
- Sviestas išsukamas iki baltumo
- Sukant į jį įmušama po kiaušinio trynį, beriama po šaukštą miltų, sumaišytų su kėlimo milteliai, ir cukrus
- Viskas gerai maišoma, sukama, kol sudedami visi produktai
- Paskiausiai suberiami riešutai
- Tešla padalijama pusiau
- Į vieną pusę įmaišoma kakavos miltelių, sumaišytų su pienu ir kapotais riešutais
- Į kitą pusę – tarkuota citrinos žievelė
- Į formą pakaitomis dedama po šaukštą baltos ir tamsios tešlos, ir keksas kepamas
- Iškepęs apsijojamas miltiniu cukrumi