Manų košės apkepas

Apkepai 0 comments

Manų košės apkepas

5.0 from 1 vote
Course: ApkepaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus60 g 60

  • Pienas1/2 l 1/2

  • Sviestas60 g 60

  • Uogienė400 g 400

  • Vanilinis cukrus2 šaukšteliai 2

  • Džiūvėsėliai20 g 20

  • Riebalai20 g 20

  • Manų kruopos50 g 50

  • Citrinos žievelės (sutarktuota)

  • Kiuašiniai2-4 vnt 2-4

Gaminimo eiga

  • Išvirti tirštą manų košę
  • Sviestą ištrinti su cukrumi, tryniais, prieskoniais ir dalimis įmaišyti į dar šiltą košę
  • Sudėti su trečdaliu cukraus iki standžių putų išplaktus baltymus
  • Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą ugniai atsparų indą sudėti pusę paruoštos masės, ant jos – nuvarvintas braškes, paskui likusią masę
  • Pašalkstyti lydytu sviestu ir 40 min
  • kepti orkaitėje
  • Valgyti karštą, aplietą sirupu iš braškių uogienės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*