Maltos mėsos kotletukai su siurprizu

Užkandžiai 1 comment

Maltos mėsos kotletukai su siurprizu

5.0 from 1 vote
Course: UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Citrinų žievelės1 citrinos 1

  • Pienas3 šaukštai 3

  • Petražolės1 šaukštelis 1

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Krapai1/2 šaukštelio 1/2

  • Pomidorai75 g 75

  • Obuoliai1/2 vnt 1/2

  • Marinuoti agurkai100 g 100

  • Kvapieji pipirai1/2 šaukštelio 1/2

  • Malta kiauliena225 g 225

  • Malta kalakutiena225 g 225

  • Džiovintos juodosios slyvos1 stiklinė 1

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220С
  • Į skardą įklokite foliją ir ištepkite ją aliejumi
  • Dideliame dubenyje sumaišykite maltas mėsas
  • Į kitą dubenį sudėkite pusę maltų džiūvėsėlių, užpilkite pienu ir palikite mirkti
  • Į maltą mėsą sudėkite sutarkuotą svogūną ir citrinos žievelę, įtarkuokite obuolį ir viską gerai sumaišykite
  • Sudėkite petražolės, krapus ir pipirus
  • Druską ir juoduosius pipirus dėkite pagal skonį
  • Į maltą mėsą sudėkite mirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite
  • Arbatiniu šaukšteliu paimkite faršo ir iš jo suformuokite rutuliuką
  • Į jo vidų įkiškite slyvą ir užlipdykite
  • Likusiuose džiūvėsėliuose išvoliokite ir padėkite į paruoštą skardą
  • Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro
  • Orkaitėje kepkite 30min
  • Vėliau sumažinkite temperatūrą iki 190С ir kepkite dar 10 min

One Comment

  1. labai skanu, valgem ir dziaugemes, aciu uz skanu receptuka:)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*