Maltos mėsos bifšteksai
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Aviena – 150 g 150
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Pienas – 1 šaukštas 1
Petražolės – 2 šaukštai 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Jautiena – 150 g 150
Rūkyti lašiniai – 50 g 50
Česnakai – 2 skiltelės 2
Riebalai (skardai ištepti) –
Mėsos sultinys –
Kiauliena – 150 g 150
Bandelės – 1/2 vnt 1/2
čili milteliai – 1 šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Visą mėsą kartu sumalti mėsmale
- Rūkytus lašinukus smulkiai supjaustyti ir pakepinti
- Tada su jais pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną
- Atvėsintus keptus svogūnus su lašinukais įdėti į maltą mėsą kartu su ištrintu česnaku, piene išmirkyta bandele, čili milteliais ir druska
- Viską gerai sumaišyti, suformuoti keturis didelius bifšteksus ir kiekviename jų šaukštu padaryti po įdubimą kiaušiniui
- Bifšteksus sudėti į riebalais išteptą skardą, įpili į ją truputį mėsus sultinio ir kepti įkaitintoje orkaitėje
- Baigiant kepti, į kiekvieno bifštekso duobutę įmušti po kiaušinį ir baigti kepti