Makaronų ir kalakutienos apkepas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Petražolės – 2 šaukštai 2
Pomidorai – 2 vnt 2
Grietinė – 250 g 250
Pievagrybiai – 400 g 400
Makaronai – 500 g 500
šaldyti žirneliai – 300 g 300
Kalakuto krūtinėlės filė – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Pasūdytame vandenyje apvirkite makaronus 5 minutes
- Perdėkite į sietelį, leiskite vandeniui nuvarvėti
- Pievagrybius plonai supjaustykite
- Pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais
- Pievagrybius, pomidorus sumaišykite su makaronais ir žirneliais
- Perplaukite kalakuto krūtinėlės file šaltu vandeniu, nušluostykite ir supjaustykite kubeliais
- Iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje (apie 7 minutes)
- Pasūdykite, įberkite pipirų ir sumaišykite su makaronų mišiniu
- Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite
- Sumaišykite su grietine, tarkuotu sūriu ir makaronų mase
- Įberkite norimų prieskonių
- Sudėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi
- Kepkite orkaitėje apie 30 min