Sotus makaronų apkepas su kumpiu, grybais ir sūriu 🙂
Makaronų apkepas
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Miltai – 50 g 50
Pienas – 500 ml 500
Fermentinis sūris – 140 g 140
Sviestas – 50 g 50
Svogūnų laiškai sauja –
Grybai – 200 g 200
Makaronai – 500 g 500
Kumpis – 140 g 140
Gaminimo eiga
- Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus ir juos nusausinkite kiaurasamtyje
- Įkaitintame svieste 2-5 min
- pakepinkite supjaustytus grybus (pievagrybius ar kt
- ) ir išimkite iš keptuvės
- Popieriniu rankšluosčiu išvalykite keptuvę
- Tada sudėkite likusį sviestą ir smulkintus svogūnų laiškus
- Kepkite 1-2 min
- Tada suberkite miltus ir dar pakepinkite apie 1 min
- Supilkite pieną ir kaitinkite maišydami, kol pradės tirštėti
- Galiausiai sudėkite supjaustytą kumpį ir tarkuotą fermentinį sūrį
- Pagal skonį įberkite prieskonių ir viską išmaišykite
- Į kepimo indą sudėkite išvirtus makaronus, pakepintus grybus, o ant viršaus supilkite paruoštą padažą
- Ant padažo užbarstykite likusio fermentinio sūrio ir smulkintų svogūnų laiškų
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min
patiko, tik grybus pakeiciau konsarvuotais zirneliais, nes grybu nemegstu… labai lengvas ir daug laiko neuztrunku wirtuweje:)
Dariau syvakara vakarieniai:) Tik dejau dar paprastus svogunus kepintus bei cesnaka smulkiai tarkavau. tikrai nereliai skaniai gavosi:)